sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Virtapiirisimulaatio kolmella laitteella

PhET-simulaatioiden piirirakennussarjalla voi rakentaa ja tutkia yksinkertaisia virtapiirejä. TI-Nspire  -teknologialla (kämmenlaite, tietokone tai iPad) vastaavaa simulaatiota voi käyttää, kun lataa TI Science Nspired -sivustolta tns-tiedoston.Tietokoneelle ladattu tns-tiedosto aukeaa automaattisesti TI-Nspire -ohjelmistoon. Simulaatiolla tehdystä virtapiiristä voi ottaa helposti näyttökuvan, jonka saa liitettyä esim. tekstidokumenttiin.Kämmenlaitteeseen tns-tiedoston voi siirtää tietokoneelta joko TI-Nspire -ohjelmistolla tai käyttämällä ohjelmaa TI-Nspire Computer Link Software. Kämmenlaite yhdistetään tietokoneeseen USB-johdolla ja siirrettävä tiedosto vedetään ohjelmassa kämmenlaitteeseen.

Tiedoston siirto TI-Nspire -ohjelmistossa

Tiedoston siirto ohjelmassa TI-Nspire Computer Link Software

Simulaation käyttäminen kämmenlaitteella saattaa vaatia hieman harjoittelua, jos ei ole tottunut käyttämään kosketuslevyä. Osaavissa käsissä simulaatio toimii hienosti.

Ipadiin ladattu tns-tiedosto avataan TI-Nspire CAS Appsissa. Ennen kytkentöjen tekemistä kannattaa harjoitella lampun koon pienentämistä. Useamman lampun kytkennässä tila loppuu kesken. Valmiin virtapiirin voi esim. lähettää tns-tiedostona sähköpostiinsa tai muuttaa PDF:ksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti