perjantai 2. toukokuuta 2014

Fysiikan koevastaukset TI-Nspire PublishView -asiakirjana

Testasin kevään 2014 ylioppilaskokeen fysiikan tehtäviin vastaamista TI-Nspire PublishView -asiakirjana. Tekemäni vastaukset voi ladata tnsp- tai tns-tiedostona. Tns-tiedoston voi avata kämmenlaitteella tai iPadilla. Vastauksia en ole optimoinut näille laitteille.

Fysiikan tehtävien vastaukset kirjoitin Muistiinpanot-sovelluksella. Kaavat ja laskut tein Math-ruudussa. Kuvaajien piirtämiseen ja tulkintaan käytin Vernier DataQuest -sovellusta. Voimakuvion piirsin Geometria-sovelluksella. Kytkentäkaavion kuvan piirsin Paintilla ja lisäsin Muistiinpanot-sovellukseen.

Laskennallisissa tehtävissä tekniikka toimi hyvin. Määrittelin tehtävissä annetut arvot ja taulukkoarvot muuttujiksi. Muuttujien nimeämiseen kaipasin mahdollisuutta aloittaa isolla alkukirjaimella. Tällöin vastaus olisi kaikilta osin fysiikan merkintöjen mukainen.

Tehtävän 2 laskut

Tehtävä 3


Vernierin DataQuest -sovelluksella piirsin ja analysoin kuvaajat. Sovellusta ei valitettavasti tueta tällä hetkellä TI-Nspire iPad -sovelluksessa.

Tehtävän 2 kuvaaja

Voimakuvion piirtäminen Geometria-sovelluksella oli helppoa ja nopeaa. Tekstimuotoiluja en löytänyt, joten kitkavoima on F.
Tehtävän 5 a voimakuvio

Kytkentäkaavion piirtäminen toimi kokeiluna kuvan liittämisestä vastaukseen.
Tehtävän 7 kytkentäkaavio


Päivitys 2.6.2014 Tiedostolinkit tnsp ja tns muutettu toimiviksi.
Päivitys 21.4.2016 Totesin, että linkit eivät toimi, mutta enpä tätä menetelmää enää suosittelekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti