maanantai 19. lokakuuta 2015

FY1-kurssin digikoe Peda.netissä

Pidin ensimmäisen jakson koeviikolla FY1-kurssin digikokeen. Ensimmäinen lukiojakso ja kaikille pakollinen fysiikan kurssi vaativat harkintaa käytettävän tekniikan suhteen. Tekniikka ei saa olla liian vaikeaa, mutta sen on mahdollistettava fysiikan osaamisen riittävän monipuolinen testaaminen.

FY1-kurssilla oli käytössä Peda.net oppimisalusta, joten koe oli luontevaa teettää tutulla alustalla. Tavoitteena oli saada kaikki vastaukset luettavaksi selaimessa. Koevastauksia annettiin monivalintoina, lyhyinä vastauksina ja merkintöinä. Merkintä voi sisältää tekstiä, kaavoja, kuvia ja liitetiedostoja.


Oppilaat pitivät eniten tehtävästä, jossa piirrettiin kuvaajia Logger Prolla. Kuvaajat palautettiin liittämällä vastaukseen cmbl-tiedosto. Myöhemmillä kursseilla pyritään käytäntöön, jossa kuvaaja on liitetty vastaukseen kuvana (esim. YO S2015 t2).

Laskutehtävien vastaukset kirjoitettiin LaTeX-koodiupotuksena. Kaavojen kirjoittamisen apuna oli editori (https://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php). Laskutehtävistä pidettiin, koska niissä sai miettiä ja pääsi tekemään monta asiaa. Kukaan ei antanut palautetta kaavojen kirjoittamisen vaikeudesta.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti