tiistai 16. joulukuuta 2014

Selaimesta luettavia sähköisiä vastauksia

Sähköisiin fysiikan vastauksiin kirjoitetaan tekstiä ja kaavoja, piirretään kuvia ja laaditaan kuvaajia. Vastausten arviointi sujuu helpoiten, jos tehtävän ratkaisu on nähtävillä selaimessa. FY2-kursseillani on tällä hetkellä käytössä kaksi menetelmää useita elementtejä sisältävään sähköiseen vastaukseen.

Käytän tehtäväalustana Peda.netiä, jonka palautuskansiossa voi valita tiedoston palauttamisen tai merkinnän luomisen. Oppilaat valitsevat itse palauttavatko he pdf-tiedoston vai kirjoittavatko vastauksen selaimessa.Kuvassa on vasemmalla pdf-tiedosto ja oikealla Peda.netin merkintä.


FY1-kurssilla opitaan kirjoittamaan fysiikan vastaus LibreOfficella. Vastaus kirjoitetaan tekstiasiakirjaan, johon kaavat ja laskut kirjoitetaan kaavamuokkaimella Math. Piirrokset tehdään Drawilla ja kuvaajat joko Calcilla tai Logger Prolla. Kuvat ja kuvaajat kopioidaan leikepöydälle ja liitetään tekstiasiakirjaan, joka muunnetaan pdf-tiedostoksi.

FY2-kurssilla harjoitellaan vastauksen kirjoittamista selaimessa Peda.netiin. Kaavat upotetaan vastaukseen LaTeX-koodina, jonka harjoitteluun käytetään Codecogs Online LaTeX Equation Editoria. LibreOfficella ja Logger Prolla tehdyt kuvat ja kuvaajat kopioidaan Paintiin ja tallennetaan png-muodossa. Kuvat lisätään merkintään Lisää kuva -toiminnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti