Kolmannen jakson digikoeviikolla pidän sähköisen kokeen FY2- ja FY5-kursseilla. Koealustana on Peda.net. Oppimisalustan lisäksi käytetään LibreOfficea, Logger Prota, Paintia, GeoGebraa, Online LaTeX Equation Editoria ja laskinohjelmia. Kursseilla TVT:tä on käytetty laajemmin kuin kokeessa on tarpeen, joten päädyin tekemään oppilaille listan kokeessa vaadittavista taidoista.
Yksinkertaisimmat sähköiset vastaukset ovat valintojen tekeminen ja tekstin kirjoittaminen. Harjoituskokeissa on näistä esimerkkitehtäviä.
Lyhyt laskutehtävä on helpointa kirjoittaa LaTeX-koodiupotuksena selaimeen. Koodin kirjoittamisessa voi käyttää apuna editoria. Kurssin kaavat voi kopioida sähköisestä kaavakokoelmasta.
Kuvaajien piirtämiseen ja niiden analysoimiseen käytetään Logger Prota. Kuvaaja liitetään vastaukseen kuvana, jolloin se on luettavissa selaimessa. Kuvaaja muutetaan kuvaksi Paintilla ohjeen mukaan.
Kuvien piirtämiseen käytetään LibreOffice Drawta. Kuva voi olla alusta alkaen itse piirretty tai se piirretään valmiin kuvan päälle.
GeoGebraa ja laskinta voi käyttää symboliseen laskentaan. Helpoissa yhtälöissä oma pää saattaa olla nopeampi ja tekee kauniimpaa jälkeä.
Useita eri elementtejä sisältävän tehtävän ratkaisun voi tehdä joko LibreOfficella tai Peda.netin merkintänä. Vastaustekniikkaa on käsitelty edellisessä blogitekstissäni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti