keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Digikoeviikko 3/1415

Kolmannen jakson digikoeviikolla pidin neljälle ryhmälle kokeen lukion atk-luokassa. Luokassa olevat koulun koneet ovat verkkojohdollisia pöytäkoneita. Oppilaat saivat tehdä kokeen myös omilla kannettavillaan langattomassa verkossa. Kokeen valvonta luokan takaa oli helppoa. Kaikki oppilaat olivat täysin keskittyneitä omiin näyttöihinsä.

Koealustana oli Peda.net, jonka OmaTilaan tein kokeet. Oppilaat liittyivät koesivulleni kokeen alussa osallistujiksi. Kun oppilas oli valmis, poistin oppilaan osallistujalistalta. Arvioituani kokeet liitin oppilaat takaisin koesivulle.


FY5-kurssien kokeissa A osan tehtäviin vastattiin selaimessa. Ensimmäisessä tehtävässä oli kuusi monivalintaa. Toisessa tehtävässä oli kolme lyhyttä videota. Videoihin liittyviin kysymyksiin vastattiin monivalinnalla, valintaruuduilla ja lyhyellä tekstillä. Kolmannessa tehtävässä kysyttiin piirroskuviin liittyvistä tilanteista. Tehtäviin vastattiin monivalinnalla, valintaruuduilla ja tekstikentällä. Neljännessä tehtävässä kirjoitettiin lyhyitä vastauksia.

FY5-kokeiden B osan tehtävät olivat perinteisiä paperikokeista tuttuja tehtäviä. Vastaukset tehtiin joko LibreOfficella pdf-tiedostoksi tai kirjoitettiin selaimessa. Kuvaajia tehtiin Logger Prolla ja LibreOffice Calcilla. En muokannut tehtäviä mitenkään sähköiseen vastaamiseen sopivimmiksi. Ratkaisut ehdittiin kirjoittaa, jos tehtävän fysiikka osattiin.

FY2-kurssien kokeissa oli sekä A että B osassa kaikkia sähköisen vastaamisen tekniikoita. Halusin kokeilla miten sähköinen koe toimii, kun tekniikka ei määrää tehtävien sijoittelua. Oppilailla oli mahdollisuus tehdä vastaus itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Erilaisten vastausformaattien vuoksi kokeiden arviointi oli hieman työlästä. Kaikki vastaukset olivat kuitenkin luettavissa selaimesta.

Kolmannen jakson koeviikko päättyi abien paperiseen prelikokeeseen. Olin prelikoepäivänä sopivan turvaetäisyyden päässä Oulussa kertomassa kokemuksia digitaalisista fysiikan kokeista. Kaksi vuotta sähköisiä kokeita tehneet abini osasivat kirjoittaa fysiikan vastauksia kynälläkin. Vastauksia arvioidessani en mietinyt onko paperille tekeminen hyvä vai huono tapa vastata. Keskityin fysiikkaan. Sen osaaminen ilahduttaa aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti